Ambassade van België in Burkina Faso
Home Ambassade in Ouagadougou

Ambassade in Ouagadougou

Adres en openingsuren

Wie doet wat?

Rechtsgebied

Toegangsplan

Nuttige informatie en adressen (in het Frans)

Aanmeldingsformulier voor aankomst en vertrek

 

Werking van de Ambassade

 

De ambassade is bereikbaar via de vaste lijn (+226 25 31 21 64/65) van 7:30u tot 12:30u en van 14:00u tot 17:00u.

De ambassade blijft gesloten voor het publiek. Afspraken voor dringende consulaire vragen zijn mogelijk: deze kunnen enkel per e-mail aangevraagd worden op het adres ouagadougou@diplobel.fed.be

Vanaf vandaag 26 mei 2020 hernemen we stapsgewijs de consulaire activiteiten (inschrijving in consulaire registers, aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten, opmaak van consulaire attesten, legalisering van documenten, procedures van nationaliteitsbevestiging of -toewijzing). Voorrang wordt gegeven aan belangrijke en/of dringende vragen.

Ter info, de visumsectie blijft tot nader order gesloten.

Bij consulaire noodgevallen en buiten de openingsuren kan de Ambassade bereikt worden op de wachttelefoon +226 70 20 08 04 (enkel voor Belgen).

 

Reisbeperkingen door de Covid-19 pandemie

 

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met jou naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat je zelf kan doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl

Voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail op ouagadougou@diplobel.fed.be of telefonisch op +226.25.31.21.64/65

Hou ook onze Facebook-pagina in de gaten: https://www.facebook.com/ambabel.ouagadougou

Zoals minister Goffin opmerkte in zijn brief van 17 maart, staan we voor uitzonderlijke omstandigheden en is soms wat geduld nodig. Alvast bedankt voor uw begrip.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op Travellers-Online blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Voor vluchten gecharterd door een ander land dan België in het kader van het mechanisme voor civiele bescherming van de Europese Unie, moet u er rekening mee houden dat het aantal beschikbare plaatsen voor Belgische burgers de exclusieve bevoegdheid is van de staat die deze vlucht organiseerde. Als er niet genoeg plaatsen zijn om alle Belgen die dat wensen terug te brengen, wordt prioriteit gegeven aan de meest kwetsbare landgenoten (gezondheid, ernstige aandoeningen) of degenen die reizen met zeer jonge kinderen.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.